Verslag
 

De gestelde eisen m.b.t. het CKV-verslag

Een CKV-verslag is een handelingsdeel en kun je zien als een uitgebreide reactie op de kunstuiting die jij hebt bezocht. Alle verslagen samen vormen je Kunstdossier, en daarmee de basis voor je eindgesprek. Met het verslag laat je bovendien zien hoe je met het vak CKV omgaat. Hoe meer tijd en aandacht je aan het verslag besteedt, hoe groter is de kans dat de beoordeling hoger zal uitvallen.

Ieder verslag voldoet aan de volgende eisen:

Verdeel je verslag onder in kopjes (inleiding, samenvatting, conclusie, recensie/achtergrondinformatie).

  1. Je maakt per opdracht een webpagina aan. Dit doe je in het beheerpaneel (zie website maken). Je begint elke pagina met PO (praktische opdracht) of CA (Culturele activiteit). Daarachter schrijf je de titel: bijvoorbeeld CA1 Oostpool CA2, Film of PO1 Photoshop.
    De webpagina is mooi vormgegeven en past bij de inhoud van je verslag. Je voegt bijpassend beeldmateriaal toe en gebruikt een duidelijk lettertype.

  2. Inleiding: verwachting vooraf en motivatie voor je keuze: dit schrijf je in je eigen woorden).

  3. Inhoud: Je maakt een beschrijving n.a.v. een kijkwijzer. De kijkwijzer is een hulpmiddel, het verslag schrijf je in je eigen woorden.

  4. Je zoekt op internet of in de krant/tijdschrift een recensie. Op deze recensie ga je reageren in het eigen mening gedeelte van je verslag. Ga niet de hele recensie kopieren en in je verslag plakken, maar kopieer de URL code en plak deze in je verslag.
    Een recensie is een mening van een journalist. De journalist is naar een toneelstuk, film of concert geweest en heeft daar een mening over geschreven. Deze mening heeft als doel jou aan of af te raden naar deze activiteit te gaan. Vaak geven ze ook een cijfer of een hoeveelheid sterren die jou snel kunnen laten zien wat ze ervan vinden.
    Op http://nl.ign.com/articles/reviews kan je bijvoorbeeld goede recensies vinden over games, op http://www.theaterkrant.nl/recensies/ vind je ze van toneelstukken, http://www.musical.nl/index.php?act=site&site=6 over musicals, op http://www.cabaret.nl/cabaretrecensies/ over cabaret en op http://www.filmtotaal.nl/recensies.php vind je ze over films.

  5. Werk je eigen mening goed en uitgebreid uit. Mocht je een verslag met een klasgenoot maken dan kan dat nooit gelden voor je mening. Dat betekent dat je bijvoorbeeld het kijkwijzergedeelte (de analyse) samen maakt, maar je mening per persoon uitschrijft.

  6. Je verslag wordt verder aangevuld met eigen beeldmateriaal, filmpjes, video's, tekeningen, visuele werkstukken, of als het niet anders kan (zoals bijvoorbeeld het fotograferen van kunst verboden is in veel musea), materiaal van internet.

  7. Lettergrootte: 12 punts. 
     
  8. Spelling en stijl worden meebeoordeeld in je verslag. Dus schrijf zinnen voluit, begin met een hoofdletter en eindig met een punt. Zet zinnen niet in 'spreektaal'; bijvoorbeeld: 'Het was gewelsig weet je...' is geen goede zin. En gebruik zeker geen emoticons!
    Wanneer je antwoord geeft op een vraag uit de kijkwijzer leg je deze ook uit. Alleen maar antwoorden met; 'dat vind ik leuk/mooi/saai/stom.' is niet voldoende. 

  9. Vermeld de bronnen indien gebruikt. Ga je zonder aan te geven stukken tekst kopieren uit boeken of van het internet dan is je verslag bij voorbaat al niet naar behoren.
  10. Je mag de lengte van het verslag beperken tot een bepaald aantal woorden. Voor 4 havo geldt minimaal 500 woorden.

 

De kunstwijzers 

Per discipline verschilt de kijkwijzer. Bij elk verslag maak je gebruik van deze kijk- of kunstwijzer!

Deze kan je uitprinten en meenemen naar de culturele activiteit. Je kan notities maken die je daarna uitwerkt.  

Bij de pagina Voorbeelden (VB) vind je twee website voorbeelden van leerlingen.

 

WEBSITE

De gestelde eisen m.b.t. je website:

De website die je maakt is je Kunstdossier. Hierin verzamel je al de verslagen en beeldmateriaal omtrent praktische opdrachten die je maakt voor het vak ckv.

Iedere website voldoet aan de volgende eisen:

Zorg ervoor dat je duidelijke koppagina's hebt. Je maakt een Home pagina waarop je mensen welkom heet en iets laat zien wie je bent. Daarnaast voeg je nog andere pagina's toe. Daarin moet jouw werk overzichtelijk terug te vinden zijn. Bijvoorbeeld een onderdeel 'culturele verslagen', waaronder je al je verslagen verplaatst, een cultureel zelfportret pagina en een pagina met al je verzamelde beeldmateriaal omtrent praktische opdrachten.

  1. De webpagina is overzichtelijk en goed vormgegeven.

  2. Maak een Home pagina waarin je een welkomstboodschap in de vorm van tekst of beeldmateriaal plaatst.

  3. De culturele verslagen en praktische opdrachten duidelijk onderbrengen in je website.

  4.  Voeg het item 'contact' toe zodat wij als docent altijd een reactie kunnen plaatsen. 
     
  5. Zorg ervoor dat je een emailadres linkt met deze website die je dagelijks gebruikt. We moeten je altijd kunnen bereiken.